Spoed

In geval van ernstige spoedgevallen zoals ongevallen en nabloedingen, neemt u direct contact op met de dienstdoende tandartsenpraktijk volgens onderstaand rooster:

Vanaf maandag 16 oktober 16:30 uur t/m donderdag 19 oktober kunt u bellen naar: 071-3613673

vanaf vrijdagmiddag 20 oktober 12:00 uur t/m zondag 22 oktober kunt u bellen naar:

Cleyburch tandartsen

Herenweg 231 te Noordwijk

Telefoonnummer: 071-3660650
                                       

  • Er is in bovenstaande praktijk een inloopspreekuur op zaterdag- en zondagmiddag van 17:00 uur tot 17:30 uur.
Eerste hulp bij ongevallen
Zit er een tand los, of is er een tand afgebroken of eruit? Lees dan hieronder wat u zelf al kunt doen voordat u naar de tandarts komt.
Tand afgebroken, wat nu?
Als uw tand afgebroken is, bel dan direct met onze praktijk:
Telefoonnummer 071-3660650.

Houd het afgebroken stuk tand vochtig, het liefst met melk. Geen melk binnen bereik? Bewaar het tanddeel dan los in uw mond, bij voorkeur in de ruimte tussen de kiezen en de wang. Is bij uw kind een tand afgebroken, dan kunt u het losse tanddeel ook in uw eigen mond bewaren.
Er zit een tand los, wat moet ik doen?
Niet aankomen of terugduwen. Neem zo snel mogelijk contact op met onze praktijk:
Telefoonnummer 071-3660650.

Als onze praktijk gesloten is, hoort u direct wie de dienstdoende tandarts is waar u terecht kunt.
Ik heb een tand eruit, wat moet ik doen?
Bij kinderen:
Plaats de uitgevallen melktand nóóit terug! Daarmee kunt u de nieuwe blijvende tand beschadigen. Houd de uitgevallen tand of een afgebroken stuk tand vochtig, het liefst met melk. Geen melk binnen bereik? Bewaar de tand dan los in de mond van de ouder/verzorger, bij voorkeur in de ruimte tussen de kiezen en de wang. Neem zo snel mogelijk contact op met onze praktijk: Telefoonnummer 071-3660650

Bij volwassenen:
• Pak de tand bij de kroon vast. De kroon is het deel van de tand dat boven het tandvlees zichtbaar is. Hoe vaker u aan de wortel van uw tand zit, hoe kleiner de kans op een succesvolle terugplaatsing wordt!

• Spoel de tand af met melk. Geen melk binnen bereik? Laat de patiënt de tand dan schoonlikken of -zuigen. Reinig de tand nóóit met water of reinigingsmiddelen en gebruik evenmin een borsteltje. Dat maakt de kans op een succesvolle terugplaatsing kleiner. Bovendien kan de tand door afspoelen onder de kraan in de afvoer verdwijnen. 

• Is de tand schoon? Plaats hem dan terug. Houd vervolgens de tanden op elkaar met ertussen een papieren zakdoekje of een gaasje. Zo blijft de tand het beste op zijn plaats. 

• Neem zo snel mogelijk contact op met onze praktijk: Telefoonnummer 071-3660650. Wij zullen de teruggeplaatste tand controleren en vastzetten (spalken).